Папір офісний для друку

Офісний папір

Споживання офісних паперів росте, росте неухильно, росте швидкими темпами. Пропозиція від попиту не відстає й усіма силами намагається відповідати вимогам - і сучасних покупців, і сучасної техніки. А це ох як непросто. Споживач очікує від паперу високої якості печатки (однобічної й двосторонньої, на струминних і лазерних принтерах, чорно-білих і кольорових), не що травмує відносини до техніки й, звичайно ж, гарної ціни. Одержати останню умову - тут ми Вам навряд чи зможемо допомогти, але розповісти про те, що повинен знати кожний покупець паперу, - будь ласка.

Отже, основні характеристики (вірніше, самі основні, оскільки повний перелік необхідний лише працівниками ЦБК).

Щільність. Виробники пропонують папір з різними показниками щільності: від 200 до 45 г/м². Самої затребуваної є папір 80 г/м², її з великим полюванням вітає будь-яка техніка; папір із щільністю нижче, 65 г/м², уважається писальної, а 45 г/м² можна використовувати лише в друкарських машинках.
Товщина. Залежить від щільності й пресування (каландрування). Зі збільшенням товщини росте й твердість паперу.
Твердість - показник опірності аркуша паперу до вигину в підвішеному стані. Ця властивість особлива важливо при копіювальних роботах. Гладкість - властивість поверхні паперу, визначається ступенем безперервності (зімкнутості). Впливає на якість печатки, оскільки на шорсткуватому папері тонер закріплюється гірше.
Непрозорість - головна вимога при двосторонній печатці. Вона тем вище, чим більше щільність паперу.
Скручуваність. Високоякісний папір не має залишкового згину після печатки. На Скручуваність впливають висока вологість, температура, тиск.

Площинність - стан паперу при відсутності скручуваності, зморшкуватості, хвилястості.
Запиленість. Її низький рівень збільшує термін служби оргтехніки.

Білизна - комплексна властивість візуального відчуття, що характеризує ступінь наближення предмета до білого по силі його підвищеної яскравості, високої що розсіює здатності й мінімальному колірному відтінку. Показник білизни не повинен бути нижче 90% (ISO), оскільки тільки тоді забезпечує контраст між текстом (зображення) і папером і, відповідно, підвищується якість печатки.

Офісний папір ще має такі характеристики, як пухлість, хмарність, лиск... Однак більш докладно про папір (або, як сказано в одному зі спеціалізованих словників, «матеріалі у вигляді тонкого аркуша (товщина 4-400 мкм), , що полягає в основному з попередньо розмелених рослинних волокон, безладно переплетених і зв'язаних між собою силами поверхневого зчеплення») в огляді асортиментів провідних виробників і постачальників.
Рівне п'ять років тому, у грудні 1998 року, відбулося входження Святогірського ЦБК до складу американського концерну INTER-NATIONAL PAPER. Ці два підприємства по праву вважаються найстаршими у своїй області: Святогірський комбінат веде історію з 1887 року, концерн IP був створений в 1898 році. Більш ніж столітній досвід і традиції, найсучасніше встаткування, найбільші у світі приватні володіння лісових угідь і, звичайно ж, незмінне прагнення до створення нових, зроблених продуктів - усе це дозволило концерну INERNA-TIONAL PAPER стати одним з найвідоміших імен на ринку офісного паперу.

Сьогодні ВАТ СВІТЛОГІРСЬК є одним з провідних виробників офісного паперу форматів А4 і АЗ у Росії й великим постачальником паперу на ринки СНД і Західної Європи. Асортименти офісних паперів, випускаються компанією, нараховує більш десяти марок, які користуються в споживачів стійким попитом: SvetoCopy, BaLlet (Premium, CLassic, Universal) Captain Laser, Laser-Jet), Tecnis (Laser, Inkjet, Select), Sirius (Universe, and Excellence), SeLect (Copy, Balance, ULtra), HP (Office, Home&Office), IBM (Copy Pro, OfficePro), Select і багато інші.

Ключовою позицією асортиментів ВАТ СВІТЛОГІРСЬК є марка Ballet. Появі цієї марки на ринку передувала кропітка робота фахівців СВІТІТОГОРСЬКА по вивченню вітчизняного ринку офісного паперу, а також вимог, пред'являються до даного матеріалу користувачами й сучасною технікою. У справжній момент марка BaLlet поєднує три сорти офісного паперу - Ballet Premier, Ballet Classic, Ballet UniversaL

Premier рекомендується для печатки найбільш важливих документів, адже він має значний набір відмінних характеристик. Дійсно високий показник білизни 161% CIE значно підвищує контрастність відтвореного зображення й поліпшує візуальне сприйняття тексту. Чудова твердість паперу забезпечує бездоганну печатку на всіх видах офісного встаткування, а висока гладкість - кращий контакт поверхні паперу із друкованим механізмом, а отже, більш якісний відбиток на струминних і кольорових лазерних принтерах.

Ballet Classic - багатофункціональний офісний папір для створення різних типів документів. Показник білизни в 153% CIE дозволяє досягтися високої контрастності зображення при відмінному зовнішньому вигляді документа. Відмінна й стабільна якість печатки також гарантують високі показники твердості, площинності, гладкості й непрозорості цього сорту паперу.

Ballet Universal - економічний універсальний папір, сумісна із традиційним і новітнім офісним устаткуванням. З Ballet Universal можна уникнути багатьох проблем, її використання гарантує безперебійну роботу лазерного встаткувань і скорочує витрати на ремонт офісної техніки, завдяки оптимальній твердості й однорідній структурі паперу.
Data Copy.
Уперше з'явившись на російському ринку в 1993 році, Сміттю заслужила репутацію багатофункціонального паперу завдяки відмінним друкованим властивостям. Виняткова білизна, висока непрозорість і зроблена гладкість Data Copy забезпечують чудовий результат при печатці на будь-яких видах офісної оргтехніки. Спеціально розроблена для будь-яких офісних робіт (високошвидкісної печатки, печатки презентацій, бланків, прямій поштової реклами) Data Copy включає у свій асортименти стандартні маси 80, 90,100, 120,160 і 210 г/мг і наступні формати: А5, А4, А4 із двома перфорованими отворами, АЗ, а також може поставлятися в поліграфічних форматах і ролях під замовлення. Data Copy проводиться концерном M-ReaL, заводи якого сертифіковані по стандартах ISO 9001 (стандарт якості) і ISO 14001 (екологічний стандарт). Дані міжнародні стандарти сприяють підтримці й постійному поліпшенню якості паперу і її екологічної чистоти. Data Copy проводиться в Європейському Союзі й відповідає нормам стандарту ISO 9706 (архівне зберігання).

Symbio Graphics і Symbio Text

Symbio Graphics - високоякісний офісний папір (категорія В), призначена для чорно-білої й повнобарвної печатки. Symbio Graphics рекомендована для використання на всіх видах устаткування, включаючи струминні й лазерні принтери й копіювальну техніку, і підходить для всіх видів офісних робіт. Завдяки своїй високій білизні Symbio Graphics добре підходить для печатки документів, що містять і текст, і ілюстрації (графіки, діаграми). Проводиться у Фінляндії. Symbio Text- високоякісний офісний папір (категорія З), яка ідеально підходить для печатки на лазерних і струминних принтерах, копіювальних робіт, а також для використання у факсимільних апаратах.
Symbio® є зареєстрованої торговельної мазкої групи компаній Мар Merchant Group Ltd.

Save

Save - високоякісний папір для копірів і принтерів. Білизна: 95%. Виробництво: M-ReaL Швеція.

Кольоровий папір:

Data Colours - чистоцелюлозна пофарбована в масі папір, представлена гамою із двадцяти одного відтінку класичних і сучасних квітів. Data Colours рекомендована для печатки, у тому числі з високим дозволом, на всіх видах офісної копіювальної техніки, включаючи високошвидкісні копіри, лазерні й чорно-білі струминні принтери, і, крім того, підходить для офсетної печатки. Чисті насичені кольори Data Coiours гарантують чудовий результат. Папір проводиться у форматах АЗ і А4 щільностями 80, 120 і 160 г/мг. Data Colours проводиться концерном M-ReaL заводи якого сертифіковані по стандартах ISO 9001 (стандарт якості) і ISO 14001 (екологічний стандарт). Дані міжнародні стандарти сприяють підтримці й постійному поліпшенню якості паперу і її екологічної чистоти. Data Colours проводиться в Європейському Союзі й відповідає нормам стандарту ISO 9706 (архівне зберігання).

Kaskad - некрейдована, фарбована в масі чистоцелюлозна папір. Асортименти Kaskad включає 40 квітів. Буває як гладкий, так і з тисненням «льон». Сфера застосування: виготовлення брошур, карт, каталогів, постерів, обкладинок, папок, візиток. Рекомендується для офсетного, високого й флексографічного способів печатки. Асортименти: 60, 70, 80,110,140,170, 225 і 270 г/мг, в аркушах форматів А4, АЗ і поліграфічних форматів, а також у ролях.

Symbio Colours - чистоцелюлозна пофарбована в масі папір, представлений різноманітною гамою з 27 квітів - від світлих пастельних до яскравих насичених відтінків. Вона має гладку непрозору поверхню, що забезпечує відмінна якість печатки на обох сторонах аркуша. Папір Symbio Colours можна використовувати на всіх типах офісної техніки: лазерних і струминних принтерах, у копіювальних апаратах. Кольоровий папір Symbio Colours продається в зручних упакуваннях по 50 аркушів.
У серпні 2003 року ПІВНІЧНО-ЗАХІДНА ЛІСОПРОМИСЛОВА КОМПАНІЯ, відомий російський виробник різноманітного асортиментів паперово-чистової продукції, оголосила про вихід на ринок офісного паперу. Цій події передував запуск на Неманському ЦБК, що входить до складу СЗЛК, лінії «Bielomatik» моделі Р-32-02 по виробництві офісного паперу формату А4 у пачках. У справжній момент в асортиментах СЗЛК три марки офісного паперу GRAND, SILVER GRAND і MULTI GRAND. Під марками GRAND і SILVER GRAND представлений білий офісний папір класів В+ і З.

Твердість паперу GRAND ( при статичному вигині ДЕРЖСТАНДАРТ 9582-72) забезпечує бездоганні експлуатаційні властивості на будь-якому офісному встаткуванні, а висока гладкість - гарний контакт між поверхнею аркуша й друкованим механізмом. Папір GRAND випускається в пачках по 500 аркушів.

Показники

«Silver Grand»

«Grand»

Щільність, г/м

82,9

83

Товщина, мкм

99

97

Гладкість
-верхня сторона
- зворотний бік


34
69


26
56

Твердість при статичному вигині, мнхм
- машинний напрямок
- поперечний напрямок


0,42
0,34


0,31
0,38

Білизна з ООВ (ISO), %

106

102

Стійкість поверхні
до вищипування, № (по Деннісону)

13

14

Крім білої, СЗЛК випускає кольоровий офісний папір під маркою MULTI GRAND. В асортиментах представлений папір широкої колірної гами: жовта, рожева, блакитна, персикова, зелена. Для зручності споживачів MULTI GRAND випускається в пачках по 250 аркушів.
Компанія LOMOND працює на російському ринку з 1998 року. На сьогоднішній день асортименти продукції LOMOND становить близько 500 позицій. Найближчим часом він буде збільшений, як мінімум на 25%. Особливе місце в асортиментах LOMOND займають офісні папери.

На думку фахівців LOMOND, на ринку звертається 6-7 типів паперів, причому паперу одного типу різних виробників практично не різняться по окремих характеристиках і загальній якості. Це висококонкурентний ринок з низькою нормою прибутки. Проте, LOMOND уважає зовсім необхідним активно працювати на цьому ринку.

Стратегія LOMOND у відношенні простих (офісних) паперів ґрунтується на наступному:
« російський ринок офісних паперів має прекрасні перспективи, його ріст суттєво перевищує відповідні показники для західних країн;
• якісна й недорога печатка на простих паперах, включаючи повнобарвну, - справа вже навіть не завтрашнього, а сьогоднішнього дня;
• границі, що відокремлюють прості папери від паперів зі спеціальним покриттям ( так само як і границі, що розділяють різні класи фотопаперів), будуть поступово розмиватися;
• у конкурентній боротьбі за користувача кращі шанси одержать компанії, що мають успішний досвід швидкого виведення на ринок останніх, найбільше технологічно зроблених, видаткових матеріалів за доступною ціною.
На сьогоднішньому російському ринку офісних паперів установилися досить тверді стандарти якості. Продукція LOMOND повною мірою відповідає цим стандартам. Папір має високий ступінь білизни й світлонепроникності, безпильна й антистатична. Ці властивості підтверджені незалежним тестіро ванням, яке проводиться у Фінляндії. Офісний папір LOMOND сумісна з будь-яким копіювальним устаткуванням, будь те струминні або лазерні принтери, типографські машини або факсимільні апарати. Продукція LOMOND представлена всіма трьома (А, В, З) класами у форматах А4 і АЗ.

Вид

Формат

Кіл-В аркушів

Щільність, г/м²

Білизна

Клас паперу

 

 

 

Ultra

A4

500

80

98

B

Lux

A4

500

80

98

A

Copy

A4

500

80

97

C

Business

A4

500

80

95

B

Office

A4

500

80

94

C

Nova

A4

500

80

94

C

Copy

A3

500

80

97

C

Business

A3

500

80

95

B

Copy

A3

500

80

94

C

Nova

A3

500

80

94

C

Крім білого офісного паперу, LOMOND пропонує російському користувачеві папір 16 відтінків, що включають пастельні, середні й інтенсивні тони, щільністю 80 і 160 г/мг. Папір придатний для роботи на всіх типах оргтехніки й будь-якому поліграфічному встаткуванні.
 

NEUSIEDLER

З того моменту як компанія NEUSIEDLER придбала Сиктивкарський лісопромисловий комплекс і початку його інвестувати, «Снігурка» і багато інші бренди компанії NEUSIEDLER, позиціоновані в Росії, перетерпіли ряд значних якісних змін. До параметрів поліпшення якості можна віднести наступні:
• поліпшене очищення;
• поліпшене формування;
• гарна площинність аркуша;
• нові стандарти якості й білизна. З листопада 2003 року помітно покращилися такі якісні параметри, як:
• зовнішній вигляд паперу;
• рівень непрозорості;
• рівень твердості.

Починаючи зі справжнього періоду до першого кварталу 2004 року буде здійснюватися подальше інвестування, метою якого є зниження ризику появи зморшок і складок полотна, а також подальше поліпшення зовнішнього вигляду паперу. Це основні кроки убік стратегії NEUSIEDLER, спрямованої на досягнення успіху, заснованого на якості, інноваціях і готовності до змін.
Удосконалення як продукції NEUSIEDLER-Сиктивкар дозволили компанії NEUSIEDLER пустити в продаж два нові міжнародні бренду, вироблених на NEUSIEDLER-Сиктивкар, - IQ Есопоту й Maestro Standard.

У компанії NEUSIEDLER, що є одним з провідних виробників бездеревного некрейдованого паперу в Європі, три основні напрямку діяльності: виробництво різаного паперу для струминних, лазерних принтерів і копіювальних апаратів; випуск паперу для цифрової печатки; офсетне виробництво.
До брэндам, виробленим і реалізуються компанією NEUSIEDLER, ставляться наступні:

Для лазерної кольорової печатки
CoLor Copy
Для струминної печатки
Cyberstar, також призначений для високоякісної печатки, графіки, фотодруки (матова й глянсова)
Екологічно чистий папір
Bio-Тop 3 (папір, не що містить хлору), NautiLus (папір на 100% із вторинної сировини)
Сорту й бренди багатофункціонального призначення для ринків Росії й країн СНД:

IQ включає seLection smooth (A+); premium triotec (A+); appeal (B+); alLround (B+); allround triotec (B+); um'que triotec (B+); economy (B) і IQ color (34 кольору)
Maestro включає extra triotec (A+), extra (A+), special (B+), standard (B), a також Maestro CoLor (20 квітів за планом із грудня 2003 року)

Cartblank (B)
Снігурка (C)

 

STORAENSO

Міжнародний концерн STORAENSO представляє на російському ринку офісні папери BERGA, MultiCopy і ZOOM.

Марки офісного паперу, що входять у серію BERGA - BERGA Speed, BERGA Focus (Фінляндія) і BERGA Image (Нідерланди).

BERGA Speed - економічний папір для щоденної роботи офісу. Оптимальна для використання при високих обсягах печатки. Застосовується для основних видів сучасних високошвидкісних копіювально-розмножувальних апаратів. Офісний папір BERGA Speed рекомендується застосовувати для: чорно-білої печатки й копіювання; двосторонньої печатки й копіювання; високошвидкісного тиражування; факсової печатки.

BERGA Focus - папір для `мультифункционального` використання в офісі. Застосовується у всіх видах високошвидкісних копіювально-розмножувальних апаратів. BERGA Focus оптимально підходить для: усіх видів печатки й копіювання; переддрукарської підготовки поліграфічної продукції; печатки презентаційних офісних документів, звітів, брошур.

BERGA Image - папір вищої якості для найбільш важливих документів. Застосовується у всіх видах високошвидкісних копіювально-розмножувальних апаратів, включаючи, кольорові. BERGA Image ідеально підходить для: кольорової печатки й копіювання; печатки фірмових бланків, брошур, найбільш важливих документів (сертифікатів), візитних карток.

Основні характеристики

Berga Speed

Berga Focus

Berga Image

Граммаж

80

80

80

Білизна, CIE

149

161

165

Яскравість, ISO

95

97

98

Непрозорість, %

92

92

93

Товщина, мкм

105

104

96

Гладкість, Бендстен

200-250

150

100

Copy

A3

500

80

Вологість, %

4-4.2

4-4.2

4


Концерн STORAENSO також представляє папір MultiCopy, яка проводиться у Швеції. MuLtiCopy- багатоцільовий папір. Вона однаково підходить як для лазерних, так і для струминних принтерів, для копірів і факсів. На всіх типах офісного встаткування MuLtiCopy дозволяє досягтися відмінної якості печатки. MuLtiCopy - двостороння, тому незалежно від того, якою стороною папір завантажений у лоток подачі, якість проходження аркуша в устаткуванні, а також якість печатки буде незмінно відмінною. Марка MultiCopy представлена в наступної продуктовій лінії:

• MuLtiCopy Original (75,80,90,110,115,160 г/мг). Її основна гідність - універсальність

• MuLtiCopy Pearl (90,100,120 r/м²) більш глянсовий папір

• MultiCopy Cream (80, 90 г/мг) папір натуральної білизни

• MultiLaser (75, 80 г/мг) папір, спеціально розроблена для лазерних і струминних принтерів.

Ще одна марка, представляється концерном StoraEnso, - ZOOM, добре знайома вітчизняним покупцям. Ця марка поєднує три сорти офісних паперів: ZOOM, ZOOM Extra, ZOOM Ultra.

ZOOM - економічний тип паперу, ідеально підходящої для печатки більших обсягів документів на всіх основних типах оргтехніки.

ZOOM Ultra дозволяє одержувати найвищі результати на всіх типах офісного встаткування, включаючи кольорові струминні принтери й копіювальні обладнання. Крім того, без ZOOM Ultra не обійтися, якщо необхідно створити матеріали з кольоровими зображеннями.

ZOOM Extra - багатофункціональний папір для печатки на всіх типах оргтехніки, особливо при багатотиражному, швидкісному копіюванні. Підходить як для внутрішньої, таки для зовнішньої кореспонденції.
 
Офісний папір розбитий на кілька категорій, кожна з яких має свій набір технічних характеристик і вартості. По спадаючої - це категорій А, В+, В, З, D. Для офісної оргтехніки підходить папір перших чотирьох категорій, остання група - це папір для письма. Тому перший найважливіший показник - це категорія, до якої ставиться та або інший офісний папір.

Існує близько 50 технічних параметрів паперу. Для споживача найбільш важливі наступні: непрозорість (прийнято вважати, що офісний папір має гарну непрозорість, якщо вона становить 90% і вище), щільність (стандартна щільність 80 г/м²), товщина (занадто тонкий і товстий папір може викликати проблеми при печатці на оргтехніці), яр-кістка (нормальний рівень яскравості 90%), гладкість (або шорсткість, впливає на якість печатки. Рівень шорсткості звичайно становить 150-250 мл/хв.). Найкращий папір - це та, у якої всі основні параметри оптимально збалансовані, оскільки пріоритетний розвиток однієї характеристики звичайно йде за рахунок погіршення інших параметрів якості паперу.

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: